31 Mart 2015 Salı

Parayla Satın Alamayacağınız Hediyeler

Merhaba!

Yeni bir yazıdan hepinize merhaba.

Bugün yazıyı oldukça geç bir saatte yazıyorum, çünkü çok uzun zamandır elektrikler kesik idi. Ülkenin dört bir yanında elektrikler nasıl olduysa aynı anda kesiliverdi. Ve geldiğinde hiç de hoş olmayan haberler aldık televizyonlardan. Ancak bunlar bu yazının konusu değil.

Bu yazıda sizlere bir hediye çeşidinden bahsetmek istiyorum. Bu öyle bir hediye çeşidi ki, parayla satın alınamıyor ancak uzun vadede parayla satın alınan hediyelerden kat be kat fazla mutlu ediyor insanı. Hediye paketine sığmayacak kadar büyük bir mutluluk...

Parayla her şeyi satın alabileceğini düşünen insanoğlu, çoğu zaman yanılıyor. Aşağıdaki görsel üzerinden devam etmek istiyorum.


Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü, kelimelere sığmayan, her bir karesi ayrı bir sanat eseri olan filmi "Kış Uykusu"ndan bir kare bu gördüğünüz.

Şimdi şu oyuncuların suratlarına bir bakın. 
Çok iyi oyuncu olmalarını bir kenara bırakalım. Gerçek insanlar olarak ele alalım. Hatta mümkünse kendinizi o masaya dahil edin ve o insanlarla yıllardır dost olduğunuzu bir düşünün.

O masada edilen sohbetin, yenilen yemeğin, paylaşılan anıların, yılların oluşturduğu karşılıklı anlayış ve hoşgörünün tadına şöyle bir bakmaya çalışın.

Şimdi bu, insanoğluna bahşedilmiş muazzam bir hediye değil midir? 
Bundan daha fazla "kişiye özel" bir hediye olabilir mi? Özel gün hediyesi demeye gerek bile yok, zira böyle bir gün zaten olabildiğince özeldir.

İnsan her şeyi "satın alabileceğini" düşünüyor ancak maalesef iş öyle değil. Parayla satın aldığımız hediyeleri bu hissiyatlarla süslememiz gerekiyor. Karşımızdaki insana o hediyenin ne kadar kıymetli olduğunu hissettirmemiz... Çünkü o hediyenin içinde ona duyduğumuz hisler var. Yan yana olduğumuz günlerin teşekkürü var. Zor günlerde edilen yardımın ufak bir tesellisi var. Hiçbir şey olmasa bile düşüncemiz var.

İşte bunları gösterebildiğimiz surece belki de hediye verebiliriz gerçekten. İnsan olabiliriz gerçekten. Yoksa verdiğimiz hediyeler, aldığımız arabalar, hiçbiri bir işe yaramayacak.

Ceplerimizi boşaltmadan, önce kalplerimizi dolduralım. 
Kalplerinizi doldurduysanız, ve içindekileri bir hediye paketine koymak istiyorsanız.


Unutmadan, yarın 1 Nisan, 1 Nisan şakası yapmayı unutmayın.

Sevgiler
Özgür


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder